16.10.14



Pizza-time.
God kväll i regn rusket. För er som inte planerat helgens recept, kommer här en snabb & god pizza. De extra minuterna du sparar in på att inte göra någon avansernas 3-rätters middag, tycker jag du unnar dig i soffan istället.

Pizza med sparris & västerbotten.
Lös upp 25 g jäst i 2 1/2 dl ljummet vatten. Tillsätt 1tsk salt & 1msk olivolja, arbeta degen tills du fått mjölksyra i armarna 7 gånger eller i ca 15minuter. Täck med duk & låt jäsa 30min. Ta upp degen & dela i 2 delar. Kavla ut & lägg på bakplåtsklädda plåtar.
Rör samman 2dl créme fraishe, 2dl västerbottenost & 2tsk honung. Bred krämen på bottnarna. Bryt av det tråkiga på en knippe sparris & dela dem på längden. Fördela sparris & svartpeppar på pizzan & grädda på 225grader i mitten av ugnen i 15min. Garnera med rucola, färsk spenat & örter.

Denna pizza gjorde jag för första gången i somras. #tummeupp Skitgod även som tilltugg eller på en buffé. 

Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar