6.10.14



Vardagsmat.
Nu är definitivt grillsäsongen över & grytsäsongen börjar. Lika sugen som man är på grillat i April är man ju på soppor & grytor i Oktober. 

Denna Thaigryta är perfekt dagar som idag. Skär kycklingfilé i mindre bitar, krydda med salt & peppar & fräs till dem något i en wookpanna eller stekpanna. Stek med grönsaker som paprika, minimajs, sockerärtor, purjolök, morot eller vad dina gömmen tillåter. Fräs någon minut tillsammans med vitlök & kycklingen.
Lägg i en knapp matsked av röd curry pasta (köps på burk & är en kletig sörja), viktigt att den får steka på någon sekund så att den inte klumpar sig. Häll nu på 1 burk kokosmjölk & grädde. Ta så mycket grädde så att det blir rikligt med sås. 
För säkert 2 år sedan köpte jag en påse frysta limeblad. Den påsen har jag fortfarande så låt några blad koka med, tillsammans med resten i pannan. 5 kr nudalar & ris kör vi som tillbehör till denna goda gryta. 

Pssst, har du cashewnötter hemma så toppa gärna grytan med det.
Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar